Neem direct contact met ons op: 06 – 57 66 51 90

Over de coach

Ik ben Eric Timmer, 58 jaar, geboren en getogen in Vaassen. Met een fijn gezin, een mooi huis, en een goede baan had ik mijn hele leven schijnbaar perfect uitgestippeld. Toch kwam ik enkele jaren geleden voor een wending te staan.

Ergens was ik terecht gekomen in een gehaast en ongeïnspireerd kantoorleven in de ICT, waarbij het voor mij gaandeweg was gaan draaien om geld te verdienen. Ik hapte steeds vaker naar adem als een goudvis op het droge en verlangde meer en meer naar momenten van zorgeloosheid, vrij van kantoorstress.

Over de coach Praktijk Linea Recta

Stel je voor: Weer vrij kunnen ademen, volledig in mijn energie staan en de ruimte durven te nemen die ik nodig heb om mij als mens te kunnen ontplooien.

Om antwoorden te krijgen, heel veel antwoorden ben ik een driejarige opleiding tot vitaliteitscoach gaan doen. Ik wilde de thema’s achter mijn herhalende blokkerende gedachten leren kennen, zicht krijgen op de drijfveren van mijn jarenlange overlevingsstrategie en ontdekken welke emoties er bij mij nog onverwerkt waren gebleven.

Tijdens die studie ontdekte ik dat het mijn diep gekoesterde levensdoel is om mijn kennis en ervaringen aan anderen over te kunnen dragen. Daarbij in interactie staan met anderen en ze gidsen bij hun zoektocht.

De energie begon weer te stromen. Maar het zou wel betekenen dat ik nieuwe wegen in zou moeten slaan en ingrijpende keuzes zou moeten maken. Voor mijzelf beginnen of toch in loondienst. Vechten voor een nieuwe start in werk en privé of vluchten en veilig wegkruipen?

Door elke dag de voor mij en mijn gezin zo goed mogelijke keuzes te maken, kwam daar vanzelf het voor ons goede einddoel uit. Een eigen praktijk en een verhuizing naar een heerlijke nieuwe woonomgeving. In die jarenlange zoektocht vond ik hernieuwde eigenwaarde en veel flow in de studie-uitdaging. En ik dwong mijzelf een betere balans maken tussen de zaken die ik leuk en belangrijk vind. Gezin, studie, tuinonderhoud en hardloopsport. Alle 4 brengen ze me op een andere manieren verrijking.

Het starten van een eigen praktijk voor Vitaliteits- en Leefstijlcoaching is een hele sterke keuze vanuit mijn gevoel geweest. De gevoelsmatige keuzes hebben in mijn leven nooit slecht uitgepakt. Ze hebben me laten beleven in plaats van ondergaan. Ze leverden uiteindelijk de mooiste ervaringen in mijn leven op. Niet de vlucht of het gevecht, maar mijn gevoel zorgde daarvoor.

Voor mijzelf is het heel erg belangrijk dat ik de werkzaamheden in mijn coachpraktijk uitoefen vanuit de juiste motivatie. Uiteraard is het ook in mijn nieuwe carrière wel degelijk belangrijk om geld te verdienen, maar ik ontdek en beleef er oneindig veel dingen in die ik interessant vind en waaraan ik heel erg veel plezier beleef. Meelopend met mijn cliënten naar hun zoektocht naar een ontspannen leven, op het gevoel, met ruimte voor ademhaling en met de aandacht voor de leuke activiteiten waarmee ze een passionele band voelen.
Mijn kwaliteiten liggen in het vergaren en delen van kennis en inzichten met anderen. Vooral als ik daarbij mijn eigen vitale krachten, fysiek en mentaal, als warme bron van enthousiaste motivatie kan gebruiken. Dat voelde ik al, maar ik heb tijdens de vitaliteits- en leefstijlstudies de kracht ontdekt in mijzelf om die kwaliteiten ook daadwerkelijk in te zetten. Zeker omdat ik weet dat ik kan vertrouwen op de kracht en uitstraling van mijn eigen doorlopen proces. Een fijne gedachte. Ik bén een coach! Heel authentiek, autonoom en met een geheel eigen stijl.

Opleidingen / partners / beroepsverenigingen

Aanbod

Welke unieke combinatie van coachingstrajecten wordt afgesproken is afhankelijk van je specifieke behoefte en hulpvraag.

We starten altijd met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Voorafgaand aan het traject wordt concreet vastgesteld wat je coachingsvraag omvat.

Lees Meer

logo-ico