Neem direct contact met ons op: 06 – 57 66 51 90

Vitaliteit is een dagtaak

Regelmatig krijg ik de vraag wat vitaliteitscoaching nou eigenlijk is. Mijn antwoord is dan dat voor 95% sturen is op gedragsverandering. Ongezond gedrag sluipt erin, en voordat je er erg in hebt ligt het voor de komende 30 of 40 jaar vast. Pas als dat gedrag tot een acute crisis leidt (pijn of een belang dat groot genoeg is), gaan we dat gedragsprobleem proberen op te lossen. Ik zeg bewust ‘proberen’, want zo heel gemakkelijk is dat niet.

Niet alleen moeten we betere keuzes maken, we moeten ook bewust worden van de vastgeroeste denkpatronen die dat gedrag al zo lang in stand houden, en -om het nog moeilijker te maken- we moeten leren om de eigen verantwoordelijkheid voor ons gedrag te nemen.

In deze maatschappij zien we veel gestreste mensen, maar stress is niet de oorzaak van het probleem, eerder een gevolg. Echte sociale verbinding hebben met onze omgeving, een positieve mindset hebben, of voldoende rustmomenten inplannen doen we veel te weinig. Het zijn deze mechanismen in ons lichaam waarmee we geen contact meer hebben. En daardoor voelen we ons niet in balans en niet vitaal.

Als vitaliteitscoach doorloop ik met een client een traject, waarin deze zijn/haar eigen vitaliteit opnieuw ontdekt. Lichamelijke aspecten zijn daarbij meetbaar, maar andere niet-meetbare aspecten zijn minstens zo belangrijk. Deze laten zich niet verklaren, maar geven invulling aan de essentie van het leven voor die client.

Vraag je eens af: wat is voor mij een dag met een gouden randje? Wanneer heb ik iets overwonnen, of ben ik als mens gegroeid?

En vooral: zet jezelf steeds in als instrument. Vitaliteit is een dagtaak. Steeds weer moeten er bewuste keuzes worden gemaakt. Wat geeft me energie? Wat kost me energie?

In deze moeilijke tijd, zien we veel eenzaamheid. Zowel bij jongeren als ouderen. We hebben heel veel unfinished business. Het uitstel van dingen is een enorme energievreter.

Sta morgen uitgerust op, en ga dan eens afronden, vereenvoudigen, opruimen en vóoral luisteren naar je lichaam!

Opleidingen / partners / beroepsverenigingen

Aanbod

Welke unieke combinatie van coachingstrajecten wordt afgesproken is afhankelijk van je specifieke behoefte en hulpvraag.

We starten altijd met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Voorafgaand aan het traject wordt concreet vastgesteld wat je coachingsvraag omvat.

Lees Meer

logo-ico