Neem direct contact met ons op: 06 – 57 66 51 90

Hollen of stilstaan

Van een leefstijlcoach of een vitaliteitscoach mag je verwachten dat hij of zij het goede voorbeeld geeft als het aankomt op gezondheid en leefstijl. Dat is voor mij best lastig zijn als het aankomt op sport en beweging. Mijn motivatie en enthousiasme is daarbij niet mijn probleem. Wat ik lastig vind, is de sport- en bewegingskeuzes te maken die specifiek bij mij als persoon passen.

Het is inmiddels een aantal jaren terug dat ik de laatste van mijn 28 marathons liep. Eerlijk gezegd liep ik die al met een pijnstiller omdat ik te eigenwijs om te accepteren dat mijn lichaam de intensieve trainingsbelasting niet meer aankon. Ik heb nog wel de sportieve mindset van een 25-jarige, maar helaas niet meer het bijbehorende lichaam. De belastbaarheid van mijn lichaam als 55-jarige is gewoon een stuk minder geworden. Een aaneenschakeling van heup- en rugblessures kenmerkten mijn hardloop carrière de laatste jaren. Noodgedwongen werd het hardlopen op een heel laag pitje gezet.

Geheel ongepland kwamen er andere vormen van beweging op mijn pad. Omdat we afgelopen jaar verhuisden van het buitengebied van Vaassen naar de bebouwde kom moest er heel veel worden ingepakt, opgeruimd en worden versleept. Een heel andere vorm van beweging dan ik als duursporter gewend was. Daarnaast werd ik in diezelfde periode door verschillende mensen gevraagd om tuinonderhoud voor ze uit te voeren. Met groene vingers en een sterk en gezond lichaam én beschikbare tijd is er weinig leuker als werken in de tuin.

Wat ook helemaal ongepland was, waren de lichamelijke veranderingen die ik bij mij zelf afgelopen najaar ontdekte. Het toch wat magere hardlooplichaam was door de vele krachtoefeningen bij verhuizing en tuinieren per ongeluk voorzien van spieren op plaatsen waar ik ze niet eerder had waargenomen. Flinke spiervorming op borst, schouders en bovenbenen.

Afgelopen weekend heb ik na lange tijd mijn hardloopschoenen weer aangedaan voor een fijn trainingsrondje. Zonder blessures en met een sterker lichaam. Ik zal blijven hardlopen. Daarvoor vind ik het veel te leuk. Maar de echte lichamelijke fitheid kan ik op mijn leeftijd beter uit heel andere dingen halen heb ik geleerd. Dus omdat ik wat vaker stil zal staan: Wie heeft er nog een leuke tuinklus voor mij?

Opleidingen / partners / beroepsverenigingen

Aanbod

Welke unieke combinatie van coachingstrajecten wordt afgesproken is afhankelijk van je specifieke behoefte en hulpvraag.

We starten altijd met een vrijblijvend en kosteloos kennismakingsgesprek. Voorafgaand aan het traject wordt concreet vastgesteld wat je coachingsvraag omvat.

Lees Meer

logo-ico